Personal cred ca asumarea raspunderii de catre guvern este cel mai important moment din ultimii 10 ani. Acest guvern nu a convins ca STIE, POATE si VREA sa scoata tara din recesiune si din criza. Continua sa risipeasca banii publici cu multa nerusinare, impartind contracte de asa zise investitii de miliarde de euro membrilor PDL – parlamentari sau membri in executiv, investitii decontate la preturi nerusinate, care nu au legatura cu realitatea. Dezastrul economic nu se datoreaza crizei economice mondiale, ci INCAPACITATII LIDERILOR de a actiona corect.
Atitudinea de negare, refuzind sa-si asume raspunderea pentru greselile care au determinat prabusirea economiei in aproape doi ani, nu-i mai califica pe actualii guvernanti sa continue. Prima datorie a unui lider este sa defineasca realiatea corect, iar domnul Boc a dovedit ca nu o poate face – este rupt de realitate, face declaratii contradictorii si nefundamentate.
Ignorarea evidentei duce la faliment orice companie.
Acum este nevoie de o responsabilitate maxima a cetatenilor si a parlamentarilor.
Daca MOTIUNEA DE CENZURA depusa de opozitie nu va fi votata, consider ca parlamentarii care nu o voteaza nu reprezinta vointa majoritatii cetatenilor si doresc falimentarea economiei nationale. Voi face o lista cu toti parlamentarii care nu voteaza motiunea, pe care o voi face publica, pentru a sti cetatenii pe cine trebuie sa NU MAI VOTEZE la urmatoarele alegeri.
Citi parlamentari au venit in colegiile lor si au consultat cetatenii daca sunt sau nu de acord cu masurile de austeritate si cu pachetul de legi pe care guvernul si-l asuma? Atunci, in numele cui voteaza taierea pensiilor de sus si pina jos, taierea salariilor de sus si pina jos si mentinerea jafului in economie prin licitatiile trucate, incredintarile directe, supraevaluarile de pret la achizitiile publice, salarii de sute de milioane la mii de consilieri, etc ?
Nu trebuie sa ne mai lasam pacaliti,.manipulati si infricosati de actualul sistem autoritar – dictatorial. Trebuie sa plece acest guvern mincinos si incompetent. Daca sunt buni, de ce nu merg in mediul privat sa-si faca meseria si sa-si cistige salariul din profitul care il realizeaza?
ESTE IMPORTANT SA URMARIM VOTUL IN PARLAMENT SI SA TRAGEM LA RASPUNDERE PARLAMENTARUL DIN COLEGIUL IN CARE LOCUIM.
Este nevoie mai mult ca oricind de IMPLICARE !
Suntem responsabili si pentru generatiile urmatoare prin ceea ce facem.

Cu respect,
Maria Grapini