Este uluitor sa auzi de la Presedintele tarii cum  spune public ca este bine sa plecam din tara! Unii dintre noi munceam din greu inainte de 1989,  in timp ce domnul Presedinte nu cunostea viata grea, pentru ca era undeva departe de tara, pe bani multi . Dupa 1989, multi dintre noi am muncit iarasi din greu pentru a ne face o cariera sau sa ne calificam, perfectionam, sa putem avea un venit si o viata decenta, in timp ce domnul Presedinte a fost platit exclusiv din banii de la bugetul la care am cotizat cu totii.
Acum, cind unii chiar au crezut ca vor trai mai bine, vine domnul Presedinte si ne trimite in lume pentru ca, nu-i asa, de aceea am dorit sa fim in UE, sa plecam la munca in alte tari, nu sa muncim in tara noastra pentru a putea pleca in concediu sau in vizite in alte tari. De ce mai avem o Constitutie care ne garanteaza un trai decent, dreptul la proprietate, la educatie, asistenta sanitara, etc? Ce rost mai are sa avem o tara?  Poate ar trebui sa plecam toti si apoi sa se vinda Romania ca tara, pentru ca si asa s-a vindut tot, s-a cheltuit tot, s-au luat imprumuturi imense si cine stie, poate ca tara a fost pusa gaj si domnul Presedinte vrea sa ne salveze de pe un vapor care se scufunda!
Ce parere aveti? Nu va revoltati? Eu da, ma revolt! Este dreptul meu sa decid unde traiesc, dar am si dreptul de cetatean sa vad si sa stiu de ce nu voi mai avea dreptul la educatie si la asistenta sanitara daca medicii si profesorii sunt indemnati sa plece, atita timp cit de 20 de ani  platesc taxe si impozite in tara mea (este si tara noastra, nu numai a celor care temporar sunt angajatii nostri si pe care ii platim sa conduca tara, sa gaseasca solutii, nu sa ne trimita afara din tara). Eu voi lupta sa pot ramine in tara. Sper sa faca acest lucru cit mai multi!
Cu respect,
Maria Grapini