[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Noaptea trecută, plenul PE de la Bruxelles a avut pe agendă numeroase subiecte de actualitate, printre care și unul politic, îngrijorător pentru anumite state membre, amenințate, de-acum, cu marota respectării sau nu a statului de drept.

România a fost, din nou, apărată public de către…singurul eurodeputat implicat în tot ceea ce ne vizează, de cele mai multe ori din perspective nefericite: umanista Maria Grapini.

Europarlamentarul PPU-sl a intervenit în plen, fără menajamente, punctând esențialul. Noile condiționalități gândite în birourile oficiale ale UE, ce ating sensibil acordarea fondurilor europene, o neliniștesc pe umanistă.

 “Este evident că avem nevoie de o Europă mai solidă, mai puternică, mai stabilă, însă condiționalitatea legată de statul de drept și fondurile europene mă îngrijorează! Nu știm care sunt instrumentele, care este definiția acestuia, căci fiecare stat odată intrat în UE se consideră stat de drept, are instituții, Parlament, Constituție, instituții de verificare! Pe lângă faptul că n-avem aceste informații, condiționalitatea în cauză încalcă Tratatul de la Lisabona, principiile și valorile europene! Nu este bine, acum, în preajma alegerilor, în condițiile în care euroscepticismul post Brexit crește, să venim cu astfel de mesaje. Sunt întrebată în țara mea de ce în Franța când se sparg geamuri e democrație, iar în România când iese lumea în stradă nu este stat de drept? Motivația fiind că nu s-a votat corect în Parlament?! Cine spune că s-a votat sau nu corect într-un Parlament?”, a declarat umanista.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *