Pina cind sa mai acceptam sa platim cu vieti omenesti neputinta unei guvernari, lipsa de vointa, lipsa de implicare, lipsa de responsabilitate?
Sunt mama, eu insumi am avut probleme cu asistenta medicala la nastere, dar eram in sistemul pe care vrem sa-l uitam (inainte de 1989). Stiu ce inseamna pentru o mama sa nu-si poata vedea si alimenta copilul dupa nastere, dar imi inchipui ce inseamna sa stai cu sufletul la gura, sa astepti in fiecare clipa verdictul medicului, sa afli daca iti mai traieste sau nu copilul.
Pentru mamele care azi isi iau copii pentru ale face inmormintarea crestineasca este probabil cea mai neagra zi din viata lor.
Cine raspunde de toate aceste lucruri? Cine si cum poate repara, atenua, suferinta parintilor?
Cu mare nerusinare, guvernul a anuntat ca le va da parintilor 5000 de lei!
Atit sa coste viata unui om?
Oameni buni ! Trebuie sa ne trezim cu totii!
Este prea mult! Acesti indivizi (imi este greu sa-i numesc oameni) care conduc Romania isi dau SMS cum sa obtina la rectificare bugetara bani pentru colegiile lor, ale celor 125 de parlamentari PDL, ca sa arate cit de mult se gindesc ei la noi!
Pentru viitorul natiei noastre, nu avem voie sa uitam ce ne-au facut si nu trebuie sa-i mai votam vreodata. Toate guvernele au neglijat mai mult sau mai putin sanatatea, educatia, cultura, economia, dar acest guvern a reusit sa distruga tot, chiar si dramul de speranta pe care il mai aveam o parte dintre noi.
Ministrul sanatatii, daca tot nu este medic, ci este jurist si probabil intelege mai greu situatiile si calculele strict medicale, ar fi putut, la preluarea mandatului, sa verifice toate contractele pe care spitalele din tara le au incheiate. Ar fi putut verifica daca au sau nu contracte de intretinere a cladirilor, instalatiilor, echipamentelor, care sa asigure siguranta de functionare. Ar fi putut vizita toate spitalele pentru a vedea starea cladirilor si a sectiilor.
Nimic dintre aceste lucruri nu s-a facut si acum ministrul se considera nevinovat.
De ce a trebuit sa avem morti pentru a se debloca posturile si a se suplimenta fonduri la minister? Cine raspunde de cind se ia o decizie? Nu cel care conduce ministerul?
Cine s-a opus la deblocarea posturilor? De ce s-au taiat salariile de sus si pina jos cu 25% si in sistemul sanitar, unde se stia ca exista deficit de personal si oamenii sunt cel mai prost platiti dintre bugetari?
La aceste intrebari nu ne raspunde nimeni!
Avem o singura solutie! Sa nu renuntam la drepturile noastre, sa-i tragem la raspundere cind gresesc si ne incalca drepturile si la urmatoarele alegeri locale, parlamentare, prezidentiale, sa nu-i mai alegem! Sunt in Romania oameni valorosi, responsabili, cu credinta in Dumnezeu, cu educatia si cultura de care au nevoie un parlamentar sau un ministru. Daca parintii care si-au pierdut copilul in nelegiuirea creata de guvernanti doresc sprijin pentru a da in judecata statul, ii rog sa apeleze la mine, ma ofer sa le acord sprijin logistic si financiar. Dar ii indemn sa nu renunte in cautarea DREPTATII .
Daca politicienii nu vor dori sa modifice legea electorala pentru a putea alege in doua tururi fiecare parlamentar in colegiul lui, inseamna ca nu sunt cinstiti. Nu mai puterm alege un parlament cu oameni care nu au reprezentativitate in colegiul lor, dar prin trucurile legii, prin redistribuiri de la nivel national au ajuns in parlament, anulind in acest fel optiunile cetatenilor din colegiul in care traiesc.
Durerea creata de tragedia de la maternitatea Giulesti este nationala si felicit initiativa Antenei 3 de a tine un moment de reculegere aseara.
Sa nu uitam ca trebuie sa luptam mai departe, pentru a nu se mai intimpla asa ceva.
Dumnezeu sa-i intareasca pe parintii afectati de tragedie, iar sacrificiul ingerasilor lor sa-l respectam luptind solidar pentru un stat care sa respecte oamenii si drepturile lor.
Maria Grapini