Luni, 7 mai, de la orele 17, la Universitatea de Vest Timișoara, se va desfășura o conferință incitantă, sub denumirea ,,Antreprenor sau Angajat?”, organizată de Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor (FEEA). Tematica este mai mult decât actuală, în condițiile în care numeroși absolvenți de studii superioare în domeniu se află într-o reală dificultate privitoare la cariera lor viitoare, odată ce și-au finalizat studiile, dețin cunoștințe solide în domeniul afacerilor, dar nu sunt siguri de calea pe care trebuie s-o urmeze: viitori oameni de afaceri sau angajați? Cum e mai bine? Cum se scrie un start profesional de succes?

Invitatul special al tinerilor studenți de la FEEA va fi europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, personalitate mai mult decât avizată în tema propusă, un om de afaceri recunoscut în mediul de profil, cu realizări evidente și expertiză în domeniul industriei textile, al afacerilor de top și al succesului confirmat public. Nu în ultimul rând, Grapini a fost mult timp un reprezentant puternic al patronatelor, este o susținătoare a lor, înțelege perfect problemele acestora, astfel că are opinii pertinente și în acest subiect, opinii pe care le va prezenta studenților  din Timișoara.

Umanista va sta de vorbă cu tinerii dornici să-i urmeze exemplul și le va oferi amănunte cheie pentru ca viitoarea lor afacere să fie una cu șanse, își va oferi experiența, cu deschidere și interes, va încerca să dezlege cu viitorii antreprenori ițele destul de încurcate ale unui business de perspectivă. Optimistă din fire, Maria Grapini este convinsă că întotdeauna se poate, dovadă stând exemplul propriu! Cu un astfel de mesaj va merge la discuțiile cu tinerii de la FEEA.

Conferința se va desfășura pe două paneluri. Panelul 1 va aborda teme legate de calitățile unui viitor antreprenor, primii pași necesari pentru a-ți deschide propria afacere, ce afacere are șanse, studiile contează? Panelul 2, acolo unde Maria Grapini va avea din plin ce să prezinte vizează poveștile de succes din România – povestea umanistei fiind edificatoare – elaborarea primului business plan, dar și pașii de urmat în caz că afacerea nu merge.

Conferința va fi una interactivă, organizatorii fiind convinși că orientarea viitoarelor cariere ale absolvenților din domeniu este mai mult decât necesară.