Trebuie sa recunosc ca titlul apartine unei carti de proza satirica, scrisa de Vasile Avramiuc. Mi-a daruit cartea la o vizita a mea in Pascani, „ca un semn de aleasa pretuire” si de aceea mi-am permis sa folosesc titlul.
Cred ca asistam intr-adevar la o viata politica in care smecherii s-au asezat in vitrina, nu mai comunica cu oamenii, cu poporul, se simt protejati de geamul vitrinei netransparente si decid, mereu si mereu, dupa cum le sunt interesele.
Ieri l-am auzit pe vicepresedintele pdl, Frunzaverde, cum ne informa, cu o voce puternica si care dorea sa ne asigure ca nimic rau nu se mai poate intimpla, ca l-au imputernicit pe Boc sa mearga la UE sa ceara aprobarea de marire de pensii si salarii! HALUCINANT!
Ce tara am ajuns?! Un prim ministru nu conduce decit cu ordin de la presedinte si de la un partid de 10%???
Primul ministru nu este numit sa conduca tara pe principii democratice si de eficienta?
Sa intelegem ca pdl este de vina ca nu i-a dat voie premierului sa ceara aprobare(!!!) de la inalta poarta sa dea inapoi o firimitura (nu sa mareasca!!!) din ce a taiat fara mila???
Cred ca mai ridicoli decat cum sunt acum cei de la pdl, unpr, presedintele, premierul, nu am mai vazut de 22 de ani. Atentie, nu vreau sa-i uit pe cei de la udmr! Observati cum se protejeaza, nu se expun, nu prea ies la declaratii, dar fac CEL MAI MARE RAU! Sustin guvernul si parlamentul, nu doresc alegeri anticipate! Daca ei nu vor, NOI NU II VOM MAI VREA! Sa ramina in opozitie, ca o organizatie neguvernamentala ce sunt (nu sunt partid!) si sa se lupte pentru drepturile lor asa cum fac si ONG-urile pentru persoanele cu dizabilitati, ONG-urile profesionale, sindicale etc.
Am fost putine zile in piete la manifestatie, in raport cu oamenii care stau de 15 zile (eu am fost doar de sase ori), dar inteleg DETERMINAREA oamenilor. Daca acum nu ne solidarizam si sa facem schimburi asa incit sa continue protestele, ne vom intoarce unde am fost.
Nu trebuie sa mai ratam si 2012 din punct de vedere economic. Trebuie luate masuri de revenire, si exista asemenea masuri, cel putin sa nu se mai fure, banii sa fie cheltuiti pe ce trebuie si pentru crearea de locuri de munca prin reducerea fiscalitatii. Deducerea TVA la persoane fizice ar diminua evaziunea, iar implicarea statului in valorificarea terenurilor agricole, in colectarea si procesarea produselor, ar aduce bani la buget pentru pensii, sanatate si educatie.
CRED ca alti oameni priceputi pot face si mai mult si mai bine decit aceasta putere surda, oarba si dementa!