[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Mi-am iubit meseria și am ales, după 1989, să dezvolt o afacere în țara mea, în domeniul în care m-am pregătit și instruit, cel al industriei textile. Timp de 15 ani m-am ocupat doar de afacere și m-am implicat în multe proiecte sociale, educaționale, antreprenoriale. Profesional, am obținut rezultate care mă motivau să continui, dar în același timp acumulasem foarte multe nemulțumiri față de politicile publice făcute de nenumărați politicieni, funcționari, guverne. Nemulțumirea și revolta m-au determinat să fac un pas pe care nu-l programasem în cariera mea, acela de a intra în politică.
Și nu mi s-a părut nicio doctrina mai potrivită, dintre cele scrise, decât cea a Partidului Umanist. Era singurul partid care, în mod explicit, apăra capitalul autohton, IMM-urile (unde și eu mă aflam) și pleda pentru o scară corectă a valorilor în societate și păstrarea tradițiilor și culturii românești.
Și din 2005 încerc să conving politicienii că trebuie să facem politici publice pentru oameni, nu pentru grupuri mici de interese; cetățenii trebuie să se implice, să acționeze, să nu ignore politica și să acționeze corect. Să sancționeze prin vot politicianul corupt, nepriceput, mincinos și să susțină și să încurajeze intrarea în politică a oamenilor morali și bine pregătiți profesional.
Am avut o experiență de un an și câteva luni în guvernul României, unde am încercat să reglementez în spiritul și direcția cerute de mediul de afaceri, de multe ori intrând în contradicție cu guvernul din care făceam parte, fiind chiar apostrofată cu apelativul „vocea poporului”. Am luat-o ca pe un compliment, deși știu ca nu ma complimentau!
Din 2014 sunt onorată să reprezint românii în Parlamentul European.
Nu am spus România, pentru a nu se înțelege că reprezint guvernul sau instituțiile statului. Nu, eu reprezint cetățenii și acest lucru este prea puțin înțeles și cunoscut de români, pentru că nu a existat interes să se explice.
Ce înseamnă asta? Înseamnă că dacă, de exemplu, un guvern sau altul, un ministru sau altul susține o anumită politică de sector care nu răspunde cerințelor cetățenilor (a majorității), eu voi vota în Parlamentul European pentru cetățeni, nu cum indică ministrul sau guvernul. Sunt multe exemple în care guvernele au acționat împotriva interesului național – unul dintre ele este cel legat de vânzarea terenurilor agricole persoanelor fizice si juridice străine.
În calitate de Co-președinte al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) am avut întâlniri în toate județele țării și am discutat cu asociații profesionale sau simpli cetățeni. Nu știu cu cine s-au consultat foștii miniștri ai agriculturii când au negociat cu UE și cand au scos legea 17/2014, de vânzare a terenurilor, dar românii nu doresc să se vândă și pământul după ce au fost înstrăinate industria, sistemul bancar și o bună parte a bogățiilor subterane.
Iată de ce am inițiat PETIȚIA „SALVAȚI TERENURILE AGRICOLE! SALVAȚI ROMÂNIA!”
Este doar un exemplu pentru a se înțelege că un europarlamentar trebuie să contribuie la reglementările europene în consens cu nevoile cetățenilor și să supravegheze daca legislativul și executivul din România aplică corect recomandările și legislația europeană.
Anul 2016 este un an de răscruce pentru România. Și nu pentru că avem doua cicluri electorale, locale și parlamentare, pentru că am mai avut alegeri!
2016 este an de răscruce pentru că există un complex internațional diferit față de alți ani electorali, iar România are alt context național: se află în cea mai mare criză politică după 1989! Pentru prima dată de la alegerea primului guvern în 1990, nicio forța politica nu și-a asumat guvernarea și s-a impus un guvern așa zis tehnocrat! Acest lucru nu este specific statelor democratice, ci dictaturilor!
Iată de ce am definit 2016 ca hotarul de trecere de la România TRAGICĂ la România MAGICĂ, dacă vom trata cu maximă responsabilitate alegerile locale și parlamentarele.
Puterea poporului este scrisă în Constituție și în tratatele europene, dar trebuie și folosită!
Este timpul să nu mai privim politica precum o ciuma, o boala, ci ca pe un mod de a vindeca societatea. Într-o societate democratică trebuie să existe mai multe partide (nu mai vrem partid unic!). Nu partidele sunt vinovate de starea tragică din România, ci oamenii! Oamenii care s-au implicat în politică din interes personal și au distrus bunurile naționale și oamenii care nu s-au implicat în politică, deși ar fi putut face politici publice mai bune decât cei care de 26 de ani sunt în politica. Omul sfințeste locul, nu?
Neimplicarea este păguboasă pe termen lung.
Iată de ce spun că 2016 este un an important, crucial și nu trebuie să ratam șansa!
Am ales să contribui la crearea platformei Partidului Puterii Umaniste social-liberal și sa o prezint românilor ca o alternativa la cele doua blocuri de stânga și dreapta, pentru că PPU-SL susține o politică dedicată bunăstării românilor. Fara o creștere a pensiilor și salariilor, a veniturilor cetățenilor, nu putem tinde la oameni educați, iubitori de cultură, bine pregătiți profesional, cu mentalitate corectă și atitudine civică corectă și desigur nici la o clasă politică de calitate.
Iată de ce PPU-SL propune cetățenilor IMPLICARE și asumare de responsabilitate, venind pe listele de consilieri și de primari, la alegerile din 2016.
Toți cetățenii care vor schimbarea calității clasei politice se pot implica!
Nu critica sau lehamitea vindecă societate, ci IMPLICAREA![/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]