Prin sprijinul europarlamentarului umanist, Maria Grapini, jurnalista și scriitoarea Veronica Balaj din Timișoara lansează, miercuri, 10 octombrie, în inima Europei, la Arthis – Casa de Cultură Belgo-Română din Bruxelles, cartea Stampe imaginare (română/franceză). Evenimentul este unul așteptat în lumea culturală românească, dat fiind talentul autoarei, recunoscut, de-a lungul vremii, prin numeroase premii.

La evenimentul organizat de umanista Maria Grapini va fi prezentă și Emilia Țuțuianu, editor Editura Mușatinia, director revista Melidonium.

Veronica Balaj a absolvit Facultatea de Filologie, Universitatea de Vest, Timișoara, este jurnalistă, poetă și prozatoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România. Primele sale creaţii în proză au fost publicate în revista Orizont, în anul 1987.

„Sunt fericită să-i ofer jurnalistei și scriitoarei Veronica Balaj această oportunitate, o lansare de carte bruxeleză, într-un loc iubit de români și important pentru întreaga zonă culturală europeană! Sper în prezența prietenilor Veronicăi, ai mei au deja locurile rezervate, garantez o seară culturală extraordinară, pentru că Arthis e un loc cu o istorie frumoasă și un prezent de răsunet în tot ceea ce înseamnă artă, cultură, poezie, frumos!„, a declarat umanista Maria Grapini.